Over ons


Als tuinbouw-ondernemers zijn wij dagelijks bezig met onze producten; paprika’s, tomaten, verschillende opkweekgroenten en -aardappelen en bloemen. Mooie, eerlijke producten voor honderdduizenden consumenten in Nederland en heel Europa. Duurzaamheid en innovatie zijn voor ons drijvers om ook in de toekomst gezonde, mooie en betaalbare producten te blijven leveren.

Duurzame energie is daar een belangrijk onderdeel van. Want waar er nu in veel tuinbouwbedrijven nog op aardgas gestookt wordt, zetten wij in op een duurzame warmtevoorziening. Hiervoor investeren wij in aardwarmte. Met onze collectieve aardwarmtecentrale als duurzame warmtebron vergroten we onze energie-efficiency en energie-onafhankelijkheid en verlagen we onze CO₂-uitstoot.

Daarin lopen we in Vierpolders voorop, nu al besparen we jaarlijks meer dan 50% CO₂ en dat zal alleen maar beter worden. Want aardwarmte heeft de toekomst. Dat zien we om ons heen: dat is de inzet van Glastuinbouw Nederland. En ook in de gemeentelijke en nationale warmteplannen is een belangrijke rol weggelegd voor aardwarmte.

Maar uiteindelijk willen we als 8 ondernemers, met onze meer dan 600 medewerkers, gewoon gezonde, mooie en betaalbare producten blijven leveren, nu en in een fossielvrije toekomst. 


Initiatiefnemers

Globe Plant BV

Teelten: Groenteplanten, bloeiende potplanten en opkweek van siergewassen vanuit stek en zaad

Globe Plant is een modern familiebedrijf, gespecialiseerd in het duurzaam en hygiënisch opkweken van topkwaliteit groenteplanten en overige gewassen. Uw wensen samen met onze kennis en ervaring zorgen gegarandeerd voor de beste teeltstart van uw bedrijf. Door onze compacte organisatie kan Globe Plant soepel op uw planning en teeltbehoeften inspelen. Een andere belangrijke tak binnen ons bedrijf is de sierteelt. We verzorgen de verlengde opkweek van snijgerbera en het zaaien of bewortelen en de opkweek van meerdere siergewassen voor de professionele kweker. Daarnaast produceren we de beroemde potplant Gerbera Durora als uitgangsmateriaal en als eindproduct.
globeplant.nl

Islandplant BV

Teelt: Hortensia’s

Islandplant BV draagt zorg voor de verwerking van zeer omvangrijke maar ook kleinere partijen hortensia’s. het bedrijf is zelfvoorzienend in transport en beschikt over een eigen assortiment.
www.islandplant.nl

Kwekerij Nederpelt BV

Teelt: Tomaten

Kwekerij Nederpelt B.V. is een derde generatie familie bedrijf die zich heeft toegelegd op het telen van trostomaten.

Kwekerij Noordermeer – Prominent

Teelt: Tomaten

Kwekerij Noordermeer is een moderne tomatenkwekerij met 2 locaties waar op een oppervlakte van totaal 8 hectare heerlijke cocktail trostomaten geteeld worden. We proberen zo duurzaam mogelijk te telen door gebruik van aardwarmte, zonnepanelen en inzet van biologische bestrijders.

De tomaten worden onder het merk van Prominent verkocht en gaan naar grote retailers in binnen- en (voornamelijk) buitenland.

Tabos Eco BV

Tabos Eco BV  is een duurzaam biologisch bedrijf waar verschillende teelten op de meest natuurlijke wijze in de grond worden geteeld. Dit is ook de reden om voor aardwarmte te gaan, omdat we in de toekomst van het gas af willen. Ons doel is namelijk om met zo min mogelijk fossiele brandstoffen en bestrijdingsmiddelen een prachtig product voor de consument te telen. 

Vitensa

Bij Vitensa zit puur natuur in de wortels van de organisatie.

Zo werken we met onze biologische teelt alleen met natuurlijke gewasbescherming, échte grond en een club van leuke mensen. Telen in de volle grond heeft iets magisch. Wanneer die grond tot leven komt, word je beloond met een natuurlijk product vol van karakter. Of het nu gaat om snoeptomaatjes, trostomaten of komkommers, uit de kas van Vitensa bedienen we de Europese retail op maat.

Bij Vitensa zijn we graag origineel met onze teelt. Daar krijgen we energie van. De consument wil vandaag de dag niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk. Logisch vinden wij. We willen een prettig gevoel overhouden aan de keuzes die we maken. Gezond én duurzaam. Voelt goed hè?
www.vitensa.nl

The Valley

Teelt: Trostomaten

The Valley is producent van diverse vruchtgroenten voor de Europese markt. Op een areaal van totaal ruim 50 hectare, verspreid over De Lier, Vierpolders en ’s-Gravenzande, wordt er optimaal gebruik gemaakt van schaalgrootte en samenwerking. Bij The Valley ontstaat er groei door ambitie, maar je groeit pas écht door vrijheid (en plezier!). Geef elkaar de ruimte en er ontstaan de mooiste dingen. Geef elkaar vertrouwen en creëer jouw beste werk.
https://www.thevalley.eu/

 

Timar BV

Teelt: Trostomaten

Timar B.V. beschikt over 6 hectare grond voor de trostomaten teelt