Nieuws   |   Plaatsen screens
8 mei 2023

Plaatsen screens


We zijn nu al een aantal weken bezig met de sidetrack en tot nu toe ging het allemaal vlot en volgens planning. Helaas zijn we afgelopen week iets achter op schema geraakt door een onvoorzien maar op te lossen issue. Momenteel zijn we volop bezig het op te lossen en verwachten we eind deze week weer verder te kunnen met de geplande werkzaamheden.

Het issue kwam naar boven tijdens het plaatsen van de nieuwe screens die het warmtewater filteren bij het omhoog pompen. Helaas konden de filters niet op de goede diepte worden geplaatst vanwege een vernauwing in de buis. Deze vernauwing zal zijn veroorzaakt door uitzetten van de kleilaag waar de buis doorheen loopt. Dit is niet uniek, maar wel onhandig. Om het op te lossen wordt de buis van binnenuit weer naar de correcte vorm en afmeting gevormd. Ondertussen zijn de screens naar de fabriek teruggebracht om schoon te maken en voor een extra kwaliteitscontrole zodat het allemaal veilig is wanneer ze weer worden geplaatst.

Ondanks de vertraging verwachten we nog steeds de sidetrack in mei af te kunnen ronden. Daarna zijn er nog de reguliere onderhoudswerkzaamheden die zullen worden uitgevoerd.