Nieuws   |   Laatste loodjes wegen het zwaarst
13 september 2015

Laatste loodjes wegen het zwaarst


‘’De laatste loodjes wegen het zwaarst” is misschien een tegeltjeswijsheid, maar inderdaad soms heel erg waar. En dan te bedenken dat alleen het boren zelf pas in een afrondende fase is ☺.

In de laatste weken is er wederom veel gebeurd en nu ook weer op de vele fronten tegelijk:

  • Op de diverse kantoren hebben we de resultaten geanalyseerd van het testprogramma van de eerste boring. Op basis hiervan zijn nog wat laatste aanpassingen gedaan aan het boorprogramma van de tweede boring.
  • Op de boorlocatie zijn hebben we de tweede boring ondertussen helemaal afgerond en zijn de filters geplaatst. Daar gaan we nu het reservoir spoelen en alles klaarmaken voor het testprogramma. Helaas hebben we wel tegenslagen met het weer gehad en hierdoor is ook weer wat tijd verloren. De bliksem is namelijk ingeslagen, waardoor er veel elektrische apparatuur kapot is gegaan. Gelukkig had de leverancier van de boortoren wel heel veel spullen op voorraad (in Duitsland). Ook zijn we een keer een meetinstrument in de put verloren, maar dat hebben we gelukkig weer op kunnen vissen.
  • In het pomphuis zijn de warmtewisselaars geplaatst en vervolgens is het dak er op gelegd. Ook zijn er diverse hoofdleidingen opgehangen en zijn de aansluitleidingen voorbereid. In het pomphuis zelf willen we zo min mogelijk lassen, dus dat wordt voor levering al gemaakt. De geprefabriceerde delen worden op de locatie aan elkaar gekoppeld met flenzen, bouten en moeren.
  • In het leidingtracé zijn al heel wat boringen uitgevoerd en is de benodigde leiding ingetrokken. Ook zijn er delen van de leiding alweer onder de grond verdwenen.

Nu liggen er weer heel wat leidingdelen gelast en geïsoleerd te wachten om in te trekken of in te graven. Nadat de lange lengtes zijn ingegraven worden de koppelstukken met expansiebochten “in de put” gelast. Op de foto staat ook een groene mantelpijp. Deze is bedoeld om signaalkabels doorheen te leggen.

Komende weken zullen de laatste activiteiten van de boortoren zijn afgerond en daarna gaan we afbouwen. Als de boortoren is opgeruimd, kunnen de laatste grote installaties in het pomphuis worden gezet. Het graafwerk en het installeren van het leidingwerk zal tot en met eind oktober gebeuren. Vervolgens worden alle installaties in het pomphuis afgemaakt en aangesloten op het leidingwerk en de putten. En zoals eerder is gemeld hopen we in november te starten met het leveren van warmte.