Nieuwsflits 13

Dames en heren,
 
Binnen elke projectorganisatie blijven wel wat klusjes liggen, die de voorzitter dan mag oppakken. Zo is de PR van Aardwarmte Vierpolders in mijn takenpakket terecht gekomen. Soms komen deze klussen in het nauw, soms zelfs door een weekendje Sail 2015 met het Geuzenschip van Brielle.
 
 
Maar goed, de afgelopen twee weken zijn echt omgevlogen. Na de well-test is de eerste boring voor de veiligheid afgewerkt met een well-head. Deze well-head zorgt er ook voor dat er geen zuurstof in de pijp kan komen, zodat hij niet kan gaan roesten. Vervolgens is er klaargemaakt voor de omtrekken van de toren (skidden). Hiervoor zijn alle aansluitingen van vaste installaties aan de toren losgekoppeld. Daarna is er een stalen glijbaan voor de toren gemonteerd en deze is met vet ingesmeerd. Voor de glijbaan zijn enorm sterke lieren gezet (trekkracht 200 ton). En vervolgens is de toren (totaal gewicht 700 ton) een paar meter omgetrokken.
 
 
Na het heraansluiten van de installaties kon er weer begonnen worden met boren. En ondertussen zijn we al weer op 1200 m diepte en is de eerste sectie al weer gecementeerd.
 
Daarnaast is er ook doorgewerkt in het pomphuis en zijn we met het leidingwerk begonnen.
 
 
 
Komende weken zijn we dus op drie fronten bezig om Vierpolders tot het duurzaamste tuinbouwdorp van Nederland om te vormen.
 
Met vriendelijke groeten,
Paul Grootscholten