Nieuwsflits 8

Dames, heren,
 
Zoals in de vorige nieuwsflits is gemeld, zijn we ondertussen gestart met boren.
Het valt helaas nog niet mee: Zowel de topdrive (= motor op de toren) als de mudmotor (= aandrijving van de beitel onderin) zijn kapot gegaan en vervangen. Hierdoor moesten we verschillende keren stoppen met boren en nu liggen we een paar dagen achter op planning.
 
We weten nu echter ook dat het gat helemaal goed schoon is en dat geeft weer een gerust gevoel voor de volgende fase. Dat wordt dan de pijp van de eerste sectie in het gat monteren. Dit zal in de loop van de komende week gaan gebeuren. De pijp ligt al klaar bij de toren. De oranje voorzieningen op het midden van de pijpen zorgen dat ze goed midden in het gat komen.
 
 
Daarna gaan we door met het boren van de tweede sectie met een kleinere diameter.
 
Afgelopen week hebben we ook de “officiële start” van de boring gevierd. Wethouder Dick Verbeek van Brielle, Operator Saskia Hagendoorn van Hydreco en ondergetekende hebben daar iets gezegd. Daarna is een openingshandeling verricht door een paar kinderen van aandeelhouders en is de locatie bezocht. Vervolgens hebben we een hapje en drankje gedaan, geheel verzorgd door de Rabobank. Onze dank daarvoor.
 
 
Door iedereen op en buiten de locatie wordt hard gewerkt aan een goed resultaat.
 
Met vriendelijke groeten,
Paul Grootscholten